<p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;"><strong>God förmiddag denna fredag! :)</strong></p> <p style="text-align: center;">Semmelsäsongen är snart här (för mig börjar den i februari) och då vill jag dela med mig av ett gammalt favoritrecept som aldrig blir uttjatat för mig. Dessa jordgubbssemlorna är så enormt goda med den saftiga och luftiga kardemummabullen tillsammans med mandelmassan, vispgrädden och de färska jordgubbarna. Häftigt hur endast några färska jordgubbar kan förändra så mycket! Extra plus att dessa går att äta under sommaren också vilket klassiska semlor kanske inte riktigt gör på samma sätt ;)</p> <p style="text-align: center;">Till 16 st:</p> <p style="text-align: center;"><strong>25 g jäst</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>2,5 dl mjölk</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>0,75 dl socker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1 tsk stött kardemumma</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>75 g rumsvarmt smör</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1 ägg</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>0,5 tsk hjorthornssalt</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>ca 8 dl vetemjöl</strong></p> <p style="text-align: center;">Fyllning:</p> <p style="text-align: center;"><strong>400 g mandelmassa</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>0,75 dl vispgrädde</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>6 dl vispgrädde</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>Florsocker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>Ca 10 färska jordgubbar </strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>Vetebullar:</strong> Stöt kardemummakärnorna i en mortel och värm med mjölken till 37 grader (fingerljummen). Smula ner jästen i en bunke och häll över den fingervarma mjölken så jästen löser upp sig. Tillsätt strösocker och rör om. Rör ner ägget och smöret. Blanda hjorthornssaltet med vetemjölet, rör ned lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Lägg på en bakduk och låt jäsa i 45 minuter.</p> <p style="text-align: center;">Stjälp upp degen på ett mjölat bord och knåda den lätt. Dela degen i 16 bitar och rulla till bollar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa ytterligare 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.</p> <p style="text-align: center;">Grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter tills de blir gyllenbruna.</p> <p style="text-align: center;"><strong>Montering:</strong> Skär av topparna på bullarna. Gröp ur innanmätet i bullarna och blanda med mandelmassan och 0,75 dl vispgrädde. Fyll bullarna med mandelmassablandningen, lägg på ett lager skivade jordgubbar och spritsa därefter över med vispgrädde. Lägg tillslut på locket och pudra med florsocker.</p> <p style="text-align: center;"><strong>Ät och njut!! :)</strong></p>