Hej hej! Här kommer ett lite sent desserttips till helgen! En cheesecake som jag aldrig tröttnar på och som jag vet många av er också tycker om. Har ni inte provat den ännu tycker jag ni ska göra det. Den är supergod! :) Botten: 14 st digistivekex 100 g smält smör Fyllning: 600 g philadelphiaost 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl gräddfil 3 ägg 2 mogna bananer Kolasås: 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 2 dl socker 1 msk smör 1 nypa salt Garnering: Vispad grädde Banan Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakplåtsklädd springform, 20 eller 22 cm i diameter (jag använder DENNA), Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna. Cheesecakefyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Mixa bananerna till en slät massa i en mixer. Tillsätt philadelphiaosten och mixa ihop så det blandas ordentligt. Häll upp i en bunke och tillsätt sockret och vaniljsockret. Rör om ordentligt med en elvisp. Vänd därefter ner gräddfilen rör om och tillsätt sedan 1 ägg i taget under omrörning. Häll smeten i formen och sätt in cheesecaken mitt i ugnen. grädda sedan i ca 45-60 minuter. Låt svalna ordentligt och låt sedan stå kallt i ett par timmar. Gärna över natten så den får stelna ordentligt. Kolasås: Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp och rör om samtidigt. Låt småkoka i 10 minuter och glöm inte bort att röra om under tiden! Ta bort kastrullen från värmen, häll upp i en skål och låt svalna. Garnering: Lägg upp cheesecaken på ett fat. Häll över kolasås så det täcker hela toppen. Lägg därefter på lite vispgrädde följt av skivad banan. Lycka till! 🙂