Nu kryllar det av blåbär i skogarna så vad passar inte bättre än att baka ett gäng maffiga blåbärsmuffins!? Här är en variant som är lite extra allt och jag bara älskar dem! Cheesecakefyllningen höjer dem till en helt ny nivå och tillsammans med crunchen på toppen blir de farligt goda! Dessa får ni inte missa att baka ;) (Receptet på själva blåbärsmuffinsen är från Leila med ett fåtal ändringar bara). Till ca 12 st: Muffins: 100 g smör 2 ägg 1,5 dl socker 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl 2 dl mjölk 1 krm salt 3 dl frysta blåbär Cheesecakefyllning: 150 g philadelphiaost 3 msk florsocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk maizena 1 tsk citronsaft Crunch: 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 dl socker 75 g smör Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop ingredienserna till crumblen. Blanda därefter ihop ingredienserna till cheesecakefyllningen. Börja därefter med muffinsen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och blanda ut med mjölken. Häll ner i äggblandningen och rör om. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner 3/4. Häll ner de frysta blåbären i resterande torra ingredienser och rör om. Vänd till sist ner detta i smeten och rör om försiktigt så blåbären inte mosas för mycket. Fyll amerikanska muffinsformar till 2/3. Lägg gärna formarna på en muffinsplåt så de håller formen bättre (like DENNA). Lägg en klick cheesecakefyllning i mitten. Strö över lite crunch och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.