Här är en underbar glasstårta som är perfekt att bjuda på om man vill gå ifrån att göra en klassisk tårta till Påsk. Vill man dessutom göra det lite enklare för sig kan man köpa en färdig marängbotten istället för att göra sin egen så sparar man på så sätt lite tid. Citronglass i sig tycker jag är så gott när den är sådär sötsyrlig, speciellt på sommaren är det så läskande! Här ihop med den söta marängbotten blir det en perfekt kombination! 🙂 Till ca 6-8 pers: Marängbotten: 3 äggvitor 1,5 dl socker 1 tsk citronsaft Citronglass: 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk 1,5 tsk vaniljpulver 2 äggulor 2 citroner Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor till ett hårt vitt skum. Häll i lite socker i taget och vispa till en fast och slät maräng. Häll till sist ner citronsaften. Om man vill kan man hälla ner hackade nötter också för mer smak och tuggmotstånd! Rita ut en cirkel på ett bakplåtspapper (efter en form, 20 eller 22 cm gärna med hög kant likt denna som du ska lägga ner marängbotten i sen) och spritsa ut marängen utefter denna. Grädda mitt i ugnen i ca 1,5 h. Lägg sedan ner marängbottnen i formen. Skulle den vara lite för stor kan man försiktigt använda ett rivjärn och slipa till kanterna. Citronglass: Vispa grädden och vaniljpulvret ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken, zest och saft från citronerna samt äggulorna och rör om till en jämn glassmet. Häll ner i formen, täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 h innan servering. Lycka till! :)