Prinsessglass. Gillar ni precis som jag prinsesstårta och glass måste ni göra denna busenkla glass. Kräver ingen glassmaskin och minimalt med ingredienser. Resultatet blir en gudomligt god vanilj, hallon och marsipansmakande glass! :) Grön marsipan var något jag hade svårt att hitta i butiken så jag köpte ett tårtlock i grön marsipan och rullade ihop till en boll som jag sedan grovrev. Funkade jättebra! :) Glass: 5 dl vispgrädde 1 burk sötad kondenserad mjölk 1/2 tsk vaniljpulver Hallonsås: 250 g frysta hallon 0,5 dl vatten 1 dl socker Marsipan: 200 g grön marsipan Hallonsås: Börja med hallonsåsen. Koka upp alla ingredienser. Ta bort från plattan och låt svalna något. Mixa sedan till en jämn konsistens. Låt svalna helt. Glass: Vispa grädden ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken samt vaniljpulvret och rör om ordentligt. Montering: Häll upp hälften av glassen i en brödform (HÄR finns en med bra storlek). Ringla ned hallonsås och rör runt med en gaffel lite försiktigt så det bildas ett fint mönster. Grovriv hälften av marsipanen över glassen. Häll därefter över resten av glassen, hallonsåsen och gör samma sak igen med en gaffel och avsluta med att riva över marsipan. Täck formen med plastfolie och låt så i frysen minst 3 timmar. Lycka till! :)