Något som kan vara lite klurigt att veta är vad som är skillnaden mellan bakpulver och bikarbonat. Två jäsmedel som båda kan användas inom bakning. Här nedan listar jag skillnaderna:Bakpulver: Består av bikarbonat, syra och stärkelse och är ett svagare jäsmedel jämfört med rent bikarbonat. När man tillsätter vätska reagerar bikarbonatet i bakpulvret med syran vilket då gör att jäsningen sätter igång.Bikarbonat: Består av rent natriumbikarbonat och behöver därför någon syrlig ingrediens för att jäsningen ska sätta igång. Exempel på syrliga ingredienser är filmjölk och citron.Kan man byta bakpulver mot bikarbonat och vice versa?Det går bra att byta ut bikarbonat mot bakpulver. 1 tsk bikarbonat motsvarar då 2 tsk bakpulver. Ska man byta ut bakpulver mot bikarbonat måste däremot smeten innehålla någon form av syra. Hoppas detta kan vara lite till hjälp :)