Idag vill jag dela med mig utav receptet på denna supersaftiga och fantastiskt goda mjuka pepparkaka toppad med creamcheese frosting och rårörda lingon. I denna kaka har jag en del lingonsylt i smeten som gör jättemycket för både smak och saftighet. Och som pricken över i:et toppas den med en smarrig creamcheese frosting och lite rårörda lingon. En underbar julkaka! 🙂 Mjuk pepparkaka: 75 g rumsvarmt smör 2 ägg 2 dl socker 1,5 dl lingonsylt 3,5 dl vetemjöl 3 tsk mald ingefära 3 tsk kanel 1,5 tsk malda nejlikor 1,5 tsk mald kardemumma 2 tsk bakpulver 1 dl gräddfil 0,5 dl vatten Creamcheese frosting: 200 g philadelphiaost 2 dl florsocker 75 g rumsvarmt smör 1 tsk citronsaft Garnering: Rårörda lingon Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Klicka i det smöret och lingonsylten under omrörning. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ner i smeten. Häll till sist ner gräddfilen och vattnet. Klä botten på en springform (20 cm, jag använder DENNA), smöra och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna. Creamcheese frosting: Vispa philadelphiaosten och smöret krämigt med en elvisp. Häll ner florsockret och citronsaften och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med rårörda lingon. Lycka till! :)