<p class="has-text-align-center css-1jivt6u"> Förra året gjorde jag denna tårta för första gången. Hade länge spånat på att göra en riktig jultårta och resultatet blev det här. En pepparkakstårta fylld med creamcheesefrosting och rårörda lingon! Så vansinnigt gott men också så enkelt att göra. Tack vare att det bara krävs en fyllning plus rårörda lingon och pepparkakor gör det att det inte krävs så mycket jobb bakom just denna tårtan. Den här tycker jag verkligen ni ska prova till adventsfikat eller varför inte som efterrätt på julafton? 🙂</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Till ca 8 personer.</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Tårtbotten:</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>4 ägg</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>2 dl socker</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>1 dl vetemjöl</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>1 dl potatismjöl</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>2 tsk bakpulver</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>2 tsk vaniljsocker</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>4 tsk pepparkakskrydda</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Cream cheese:</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>450 g Philadelphiaost</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>150 g rumsvarmt smör</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>5 dl florsocker</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>2 tsk vaniljsocker</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Rårörda lingon:</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>250 g frysta lingon</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>0,5 dl strösocker</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Garnering:</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>Pepparkakor</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>Tårtbotten:</strong> Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ordentligt vitt och pösigt. Gärna i upp emot 10 minuter. Blanda de torra ingredienserna för sig och och sikta ner dessa i smeten. Klä botten på en form (20 cm, jag använder <a href="https://nordic-nest-se.mtpc.se/4944241">DENNA</a>) med bakplåtspapper, smöra och häll ned i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt botten svalna ordentligt och skär sedan upp i 3 lika tjocka tårtbottnar.</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>Creamcheese frosting</strong>: Vispa smöret så de blir mjukt. Tillsätt philadelphia osten och vispa ihop. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda ihop till en slät frosting.</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>Rårörda lingon:</strong> Häll ned de frysta lingonen i en skål. Häll ned sockret och rör om försiktigt. Låt stå och tina.</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>Montering:</strong> Lägg en tårtbotten på ett fat. Lägg på ett lager med creamcheesefrosting, strö över lite lingon och lägg på nästa botten. Gör samma procedur och lägg på sista tårtbottnen. Spackla tårtan med creamcheesefrostingen. Dekorera med pepparkakor och lingon.</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Lycka till! 🙂</p>