Och så var vi inne i november och nu kan jag inte hålla mig längre från att dela julrecept till er! Julen är den roligaste tiden att baka på så jag har redan smygstartat lite 😉 Här kommer årets första tips på en urgod dessert som passar perfekt till jul.. En Rocky road cheesecake! Gillar ni Rocky road och cheesecake kommer ni förmodligen älska den här. Den kan se krånglig ut att göra men faktum är att den är jättesmidig att göra. Bara att förbereda själva cheesecaken någon dag innan servering och sedan göra toppingen strax innan servering. Superbra! Botten: 20 st digistivekex 100 g osaltat smör Fyllning: 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 500 g philadelphiaost 1 dl florsocker 200 g kondenserad mjölk (en halv burk) 100 g mörk choklad 200 g mjölkchoklad 150 g salta jordnötter 75 g minimarshmallows 1 påse dumlekolor Kolasås: 1 dl grädde 1 dl ljus sirap 1 dl socker 0,5 msk smör 1 nypa salt Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 20 cm i diameter med hög kant (likt denna) och platta till ytan. Ställ in i kylen. Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt den kondenserade mjölken. Smält 50 g mörk choklad och mjölkchokladen över ett vattenbad, häll sedan ned i smeten. Dela drygt hälften av dumlekolorna på hälften och rör ner dessa i smeten (kan uteslutas, bör tänkas på att dessa blir hårda när de står i frysen). Tillsätt sedan ca 1 dl minimarshmallows (mängden är lite efter tycke och smak) och ca 1 dl salta jordnötter och rör om. Häll ned i formen, plasta in och sätt in i frysen i minst 6 timmar. Kolasås: En stund innan servering, börja med kolasåsen. Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp och rör om samtidigt. Låt småkoka i 10 minuter och glöm inte bort att röra om under tiden! Ta bort kastrullen från värmen och häll upp i en skål. Låt svalna något. Vid servering: Ta ut cheesecaken ca 20 minuter innan den skall serveras. Toppa med minimarshmallows, salta jordnötter, dumlekolor och riven mörk choklad. Avsluta med att ringla över kolasås. Lycka till! :)