Här kommer receptet på kanske julens juligaste dessert? Saffran och pepparkaka.. Så himla gott. När jag skulle provsmaka denna efter att den var klar kunde jag inte sluta äta. Fick hejda mig tillslut för den var faktiskt så god. Hallonsåsen tillför så mycket och det blir en härlig kombo av allt. Extra plus att den går att förbereda då det är en fryst cheesecake. Botten: 150 g pepparkakor 50 g smör Fyllning: 2 paket saffran (1 g) 200 g philadelphiaost 3 dl vispgrädde 2 gelatinblad 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1 nypa salt Hallonsås: 250 g hallon (går bra med frysta) 1 dl socker 1 tsk citronsaft 0,25 dl vatten Botten: Mixa pepparkakorna till fina smulor. Sätt smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet. Klä en form på 18 eller 20 cm (jag använder denna) med bakplåtspapper och tryck sedan ut pepparkakssmulet i botten på denna. Sätt in i frysen medan du gör fyllningen. Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa 2,5 dl av grädden. Värm resterande 0,5 dl grädde med saffran och lägg ner gelatinbladen i denna. Låt svalna något. Blanda ihop philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och salt ett par minuter tills det blir fluffigt. Tillsätt den värmda grädden och tillsist vispgrädden. Ta ut formen från frysen och häll ner fyllningen över pepparkaksbotten. Ställ in i frysen i minimum 4 h. Hallonsås: Koka ihop alla ingredienser till hallonsåsen tills den börjar tjockna något. Sila bort kärnorna. Häll upp i en skål och låt svalna. Vid servering, ta ut tårtan och låt tina minimum 1 h i kylen alternativt 30 minuter i rumstemperatur. Toppa sedan tårtan med hallonsåsen och eventuellt några pepparkakor. Kram & lycka till!