Ljuvliga saffransbollar med hallongömma. En julig variant på klassiska havrebollar som ger så mycket julkänsla när man tar första tuggan. Havrebollarna smaksatta med saffran är så otroligt goda i sig men höjs ytterligare av den lilla gömman av hallonsylt i mitten. Enkelt att baka och framförallt roligt att bjuda på! :) För ca 12 st behöver du: 100 g mjukt smör 1 dl strösocker 3,5 dl havregryn 2 tsk vaniljsocker 100 g vit choklad 1 g saffran (2 förp) + 1 msk vatten Ca 150 g hallonsylt Kokosflingor Klicka ut hallonsylten i små klickar på en bakplåtsklädd bricka eller tallrik. Sätt in i frysen och låt stelna helt. Blanda smör, strösocker, vaniljsocker och havregryn i en bunke. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och häll ner i smeten. Blanda saffran med vattnet. Tillsätt i smeten och blanda till en jämn smet. När hallonsylten stelnat, ta ut dem och lägg en klick i en bit smet och täck sylten med denna. Rulla till bollar. Rulla i kokos och låt stelna lite i kylen. Kram ♥