<p style="text-align: center;"><strong> </strong></p> <p style="text-align: center;"><strong> </strong></p> <p style="text-align: center;"><strong> </strong></p> <p class="css-1jivt6u">Här kommer en julig och fantastiskt god mazarintårta med smak av saffran. Lite smidigare att bjuda på än klassiska mazariner om man får besök. Och lite festligare dessutom 🙂 Servera denna gärna med lite lättvispad grädde och varför inte lite hallon till också? Saffran och hallon ihop är ju så gott!</p> <p class="css-1jivt6u">Botten:</p> <p class="css-1jivt6u"><strong>120 g smör</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>1 dl florsocker</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>3 dl vetemjöl</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>1 äggula</strong></p> <p class="css-1jivt6u">Fyllning:</p> <p class="css-1jivt6u"><strong>400 g mandelmassa</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>0,5 g saffran</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>1 msk vaniljsocker</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>150 g smör</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>2 msk vetemjöl</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>2 ägg</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>2 äggulor</strong></p> <p class="css-1jivt6u">Dekoration:</p> <p class="css-1jivt6u"><strong>Mandelspån</strong></p> <p class="css-1jivt6u"><strong>Florsocker</strong></p> <p class="css-1jivt6u">Sätt ugnen på 180 grader.</p> <p class="css-1jivt6u">Botten: Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fin mördeg. Överarbeta den inte! Plasta in och låt vila i kylen i 20 min.</p> <p class="css-1jivt6u">Fyllning: Smält 50 g smör. Blanda ner saffran, rör om och låt stå ett tag. Finriv mandelmassan och rör ihop med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa. Tillsätt smör och saffransblandningen. Blanda därefter ner äggen och en äggula i taget. Blanda till sist ner mjölet och vaniljsockret och rör om till en gul, slät massa.</p> <p class="css-1jivt6u">Ta en springform (24 cm, <strong>Tips</strong>, använd bakplåtspapper i botten) och tryck ut mördegen i botten och upp ett par centimeter i denna. Jämna till kanterna om så vill genom att skära av en bit med en kniv. Häll sedan i fyllningen, toppa med mandelspån och sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter.</p> <p class="css-1jivt6u">Låt svalna och pudra över lite florsocker.</p> <p class="css-1jivt6u">Ät och njut! 😉</p>