Ingen riktig jul utan tryfflar, eller vad säger ni? ;) Saffranstryfflar är något jag bara smakat tidigare men aldrig gjort själv. Alltid tyckt det varit vansinnigt gott så nu var det på tiden att jag testade att göra egna. För att bryta av den söta tryffeln valde jag att rulla dem i salta pistagenötter och det blev så himla gott ihop! Dessa måste ni testa :) Till ca 15 st: 300 g vit choklad 1 dl grädde 1 paket saffran (0,5 g) 1 klick smör 150 g saltade pistagenötter Värm grädden, saffran och smöret i en kastrull. Ta bort från plattan när den börjat sjuda. Grovhacka chokladen och häll ner i gräddblandningen. Rör om tills chokladen smält och du fått en len tryffel. Häll upp i en skål och låt stå i kylen en stund tills den börjat stelna. Grovhacka pistagenötterna. Ta sedan ut tryffeln när den stelnat, forma till bollar och rulla i pistagenötterna.