Så härligt med fredag idag! Vill därför dela med mig av ett extra gott recept idag. Nämligen på äpple och kanelbiskvier! Alldeles underbara med den segknapriga mandelbottnen, kanelsmakande smörkrämen, äppelkompotten i mitten och den vita chokladen. Tar lite tid att göra men verkligen värda tiden. Inte speciellt svåra däremot så är du osäker på om det är för svårt ser de krångligare ut än vad de är :) Till ca 8 st: Botten: 200 g mandelmassa 0,5 dl socker 1 äggvita Äppelkompott: 1 stort äpple eller 2 små 0,5 dl vatten 0,25 dl socker 0,5 tsk vaniljpulver Smörkräm: 150 g rumsvarmt smör 2,5 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1 äggula 1,5 tsk kanel Topping: 200 g vit choklad 2 tsk rapsolja Äppelkompott: Börja med äppelkompotten. Skala och skär äpplet/äpplena i små minitärningar, ca 5x5 mm. Lägg dem i en kastrull tillsammans med de andra ingredienserna. Låt sjuda i ca 10 minuter tills äpplena blir mjuka. Låt svalna. Klicka sedan ut i klickar på en bakplåtsklädd bricka eller tallrik och sätt in i frysen och låt stelna. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker, äggvita och kardemumma. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper (HÄR finns spritspåsar & HÄR finns tyll. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna. Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan, kanel och vaniljsockret och rör om till en slät smörkräm. Montering: Vänd på bottnarna och lägg en frusen klick av äppelkompott i mitten på bottnarna. Täck därefter med smörkräm. Ställ in i kylen en liten stund så de får stelna. Smält chokladen tillsammans med oljan och doppa därefter biskvierna i denna. Låt stelna och förvara i kylen. Lycka till! 🙂