Vad sägs om en riktigt saftig kardemummakaka fylld med äpplen som är rullade i ingefära och socker? En alldeles underbar kaka som är väldigt enkel att baka och innehåller ingredienser som man nästan alltid har hemma. Känns som en kaka som är optimal att baka nu till höstens fika :) 2 ägg 150 g smör 4 dl vetemjöl 1 dl gräddfil 1 dl vatten 1,5 dl socker 1 tsk mald kardemumma 2 tsk stött kardemumma 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Smör & ströbröd till formen Fyllning: 0,5 tsk mald ingefära 1 tsk socker 1 stort äpple Topping: Pärlsocker Mandelspån Florsocker Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop och vispa inte! Tillsätt till sist vatten och gräddfilen. Häll upp i en smörad och bröad springform (20 cm, likt denna). Skala och skär upp äpplet i klyftor. Blanda ihop socker, ingefära och äppelklyftorna i en skål. Stick ner äppelklyftorna i smeten. Toppa med pärlsocker och mandelspån. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 40 minuter. Låt svalna och pudra över lite florsocker. Klart! Lycka till ♥