<p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Dessa jordgubbsmazariner med fläderglasyr passar helt perfekt att göra till midsommaraftons fikan på fredag. Kan inte bli mer svensk sommar än så här! :) Jag som börjar bli mer och mer förälskad i mazariner ville därför prova att göra en somrig variant och då blev resultatet dessa. Ja tror och hoppas ni kommer tycka om dessa lika mycket som jag :)</p> <p style="text-align: center;">Till ca 12 st:</p> <p style="text-align: center;">Mördeg:</p> <p style="text-align: center;"><strong>100 g rumsvarmt smör</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>3 dl vetemjöl</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>0,25 dl socker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1 ägg</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1 tsk vaniljsocker</strong></p> <p style="text-align: center;">Fyllning:</p> <p style="text-align: center;"><strong>250 g mandelmassa</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>125 g rumsvarmt smör</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>0,25 dl socker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1 tsk vaniljsocker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>2 ägg</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1 dl jordgubbssylt</strong></p> <p style="text-align: center;">Glasyr:</p> <p style="text-align: center;"><strong>2 dl florsocker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1,5 msk koncentrerad flädersaft</strong></p> <p style="text-align: center;">Garnering:</p> <p style="text-align: center;"><strong>Jordgubbar</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>Mördeg</strong>: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar (går även bra att använda en muffinsplåt likt <a href="https://nordic-nest-se.mtpc.se/4512020">DENNA</a>) och ställ in i kylen.</p> <p style="text-align: center;"><strong>Fyllning</strong>: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen och fördela lite jordgubbssylt i botten på varje form. Fyll sedan på med mandelmassafyllningen upp till ca 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.</p> <p style="text-align: center;"><strong>Glasyr</strong>: Blanda ihop florsockret och florsockret till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på en jordgubbe. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!</p> <p style="text-align: center;">Klart! :)</p>