Vill du baka en riktigt saftig långpannekaka som är fylld med rabarber och mandelmassa samt toppad med en maräng smaksatt med kardemumma ska du spana in den här! Så fantastiskt god och smidig att baka till många! Tror inte någon skulle bli besviken av att bli serverad en sådan här kaka ;) 2 ägg+2 äggulor 150 g smör 2,5 dl socker 5 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 100 g riven mandelmassa 1 dl vispgrädde Ca 300 g rabarber Maräng: 4 äggvitor 2 tsk mald kardemumma 2 dl socker Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop smör och socker mjukt. Tillsätt 1 ägg och 1 äggula i taget (spara äggvitorna till marängen) och vispa ordenligt. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten under omrörning. Vänd ner den rivna mandelmassan och grädden och rör om till en jämn smet. Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Vänd ner hälften av bitarna i smeten och rör om försiktigt. Häll smeten i en långpanna (ca 25*35 cm likt DENNA) klädd med bakplåtspapper och lägg på resten av rabarbern på toppen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den fått en fin färg och är nästan helt klar. Maräng: Vispa äggvitorna tillsammans med kardemumman till ett fast skum. Tillsätt lite socker i taget samtidigt som du vispar. Vispa tills du får en fast och glansig maräng. Bred på marängen över kakan och sätt in i ugnen i ca 5-10 minuter igen. Ta ut och skär upp i rutor. Lycka till! :)