Gillar ni mazariner kommer här ett recept som ni inte får missa! Dessa är nämligen toppade med en knäckig tosca och tillsammans blir detta så fantastiskt gott! Till ca 20-25 st: Mördeg: 200 g rumsvarmt smör 5,75 dl vetemjöl 0,5 dl socker 1 ägg 1 tsk vaniljsocker Fyllning: 400 g mandelmassa 200 g rumsvarmt smör 0,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 ägg Tosca: 100 g smör 1 dl socker 4 msk ljus sirap 1 dl vispgrädde 1 nypa salt 1 msk vetemjöl 150 g mandelspån Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ in i kylen. Går även bra att använda en muffinsplåt (likt DENNA) och trycka ut degen i denna. Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen, fyll dem till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Börja med toscasmeten medan de är i ugnen. Tosca: Blanda alla ingredienser förutom mandeln i en kastrull. Låt koka på svag värme tills den börjar få lite lätt gyllenbrun färg (ca 5 minuter). Ta bort från plattan och tillsätt mandeln. Ta ut mazarinerna och höj ugnsvärmen till 200 grader. Toppa dem med toscasmeten och sätt tillbaka in i ugnen i ca 8-10 minuter. Toscan ska få en fin gyllenbrun färg. Lycka till! :)