<p style="text-align: center;"> Här kommer receptet på kanske den godaste pajen som finns! Det är något speciellt med pecannötterna tillsammans med den knäcksmakande fyllningen. Den här gjorde stor succé på middagen i torsdags och den passar jättebra att göra så här i jultider. Servera gärna med lite vaniljgrädde till så blir det om möjligt ännu godare! Receptet kommer ursprungligen från <a class="mtpc-fail" href="http://www.matplatsen.net" data-metapic-link-url="http://www.matplatsen.net">Matplatsen</a> med några fåtal ändringar.</p> <p style="text-align: center;">Pajskal:</p> <p style="text-align: center;"><strong>4,5 dl vetemjöl</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>180 g rumsvarmt smör</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>0,5 tsk salt</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1,5 tsk socker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>4,5 msk vatten</strong></p> <p style="text-align: center;">Fyllning:</p> <p style="text-align: center;"><strong>180 g smör</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>200 g pecannötter</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>3 msk vetemjöl</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>4,5 dl ljus sirap</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>2 dl socker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>0,75 tsk salt</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>3 ägg</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1,5 tsk vaniljsocker</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>Pajskal</strong>: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform (28 cm, finns <a href="https://nordic-nest-se.mtpc.se/4069391">HÄR</a>). Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.</p> <p style="text-align: center;"><strong>Fyllning</strong>: Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.<br /> Blanda sedan vaniljpulver och de lättvispade äggen. Blanda ner i fyllningen. Lägg pecannötterna i pajskalet och häll över fyllningen.</p> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vaniljgrädde.</p> <p style="text-align: center;">Sååå gott!</p>