Här kommer ett gammalt men ack så så bra tips på hur man kan rädda en smörkräm som skurit sig. Smörkräm är ju så användbart, i allt ifrån tårtor o cupcakes till biskvier o rulltårtor och ärligt talat så är det inte mycket som slår en riktigt god och len smörkräm som fullkomligt smälter i munnen. Jag älskar smörkräm och speciellt att arbeta med den. Dock är det väldigt lätt att den skär sig, det har hänt mig antal gånger och detta beror oftast på för stora temperaturskillnad mellan de olika ingredienserna när man blandar ihop den. Det bästa man kan göra för att undvika att få en skuren smörkräm är att använda sig av rumstempererade ingredienser. Då slipper man med största sannolikhet att den skär sig.Skulle det vara så att smörkrämen ändå skär sig behöver man absolut inte slänga den utan de går i de allra flesta fall att rädda den. Det man ska göra är: Ta 1/3 av den skurna smörkrämen och värm i micron. Rör runt lite i den när den smält, häll ner över den skurna delen och rör om försiktigt. Denna procedur kan behöva upprepas ett par gånger innan smörkrämen blivit helt slät igen men tids nog kommer ni få en fin smörkräm igen. Hoppas detta kan vara lite till hjälp! :)