Hej på er Här ska ni nu få receptet på en fantastisk tårta som är en riktig dröm för alla chokladälskare. Jag tillhör ju den kategorin och hamnade i himmelriket när jag smakade en bit av den här. Tänk att choklad kan vara så gott och vad mycket man kan göra med det. Tårtan tar däremot ett litet tag att göra, det är ingen man gör i sista minuten direkt men det är verkligen värt det i slutändan! Dels blir den himla himla god men också så vacker att titta på med de olika lagren Browniebotten: 2 ägg 100 g smält smör 1 dl vetemjöl 2 dl strösocker 3 msk kakao 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 100 g smält mörk choklad av bra kvalitet Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad och hög springform (18 cm likt DENNA) i ca 20 minuter (går bra med större också men kräver då kortare gräddningstid). Låt svalna ca 1 timme i kylen. Mörk chokladmousse: 3 dl vispgrädde 2 ägg 2 msk honung 200 g mörk choklad av bra kvalitet 70 g smör Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör ner grädden. Bred chokladmoussen över browniebotten och ställ in i kylen i 1 h. Mjölkchokladmousse: 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g mjölkchoklad 1 gelatinblad Blötlägg gelatinbladet. Vispa 2 dl av grädden lätt. Vispa äggulorna för sig och vänd sedan ner i grädden. Värm resten av grädden i en kastrull och låt gelatinbladet smälta i grädden under omrörning. Smält chokladen över ett vattenbad och tillsätt sedan den varma grädd/gelatinblandningen och rör om tills det smält ihop. Häll ned i grädd/äggblandningen och rör om till en jämn och slät mousse. Bred ut moussen över den mörka chokladmoussen och låt stå i kylen i 1 h. Vit chokladmousse: 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g vit choklad 1 gelatinblad Blötlägg gelatinbladet. Vispa 2 dl av grädden lätt. Vispa äggulorna för sig och vänd sedan ner i grädden. Värm resten av grädden i en kastrull och låt gelatinbladet smälta i grädden under omrörning. Smält chokladen över ett vattenbad och tillsätt sedan den varma grädd/gelatinblandningen och rör om tills det smält ihop. Häll ned i grädd/äggblandningen och rör om till en jämn och slät mousse. Bred ut moussen över den ljusa chokladmoussen och låt stå i kylen i 1 h. Garnera sedan med lite färska bär exempelvis Lycka till!!