<p class="has-text-align-center css-1jivt6u"> </p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Är du ute efter en dessert som smakar mycket choklad, är festlig och ganska enkel att göra? Då ska du kika in receptet på den här chokladmoussetårtan med maräng och pistagenötter. För mig som älskar choklad är detta en dröm att få som dessert. Den är så god med den krämiga brownien i botten och den lena chokladmoussen över. Pistagenötterna och marängen är verkligen pricken över i:et och tillför mycket både smakmässigt men också i textur. Missa inte att baka denna! :)</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Browniebotten:</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>2 ägg</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>100 g smält smör</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>1 dl vetemjöl</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>2 dl strösocker</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>3 msk kakao</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>50 g mörk choklad</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>1 1/2 tsk vaniljsocker</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>1 krm salt</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u">Mörk chokladmousse:</p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>4,5 dl vispgrädde</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>3 ägg</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>3 msk honung</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>250 g mörk choklad av bra kvalitet</strong></p> <p class="has-text-align-center css-1jivt6u"><strong>100 g smör</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>1 gelatinblad</strong></p> <p style="text-align: center;">Topping:</p> <p style="text-align: center;"><strong>Maränger</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>Ca 100 g saltade pistagenötter</strong></p> <p style="text-align: center;"><strong>Botten:</strong> Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret ihop med den mörka chokladen. Rör därefter samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad och bakplåtsklädd springform med höga kanter 18 eller 20 cm (likt <a class="mtpc-fail" href="https://nordic-nest-se.mtpc.se/3218936" data-metapic-link-url="https://nordic-nest-se.mtpc.se/3218936">denna</a>) i ca 15 min. Låt svalna.</p> <p style="text-align: center;"><strong>Mousse:</strong> Blötlägg gelatinbladet. Vispa 4 dl av grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Värm 0,5 dl grädde och lägg ner gelatinbladet i denna. Häll ner grädden och gelatinbladet i smör och chokladblandningen och rör om. Vänd därefter ner i äggsmeten. Till sist, rör ner den vispade grädden. Bred chokladmoussen över browniebotten och ställ in i kylen i minimum 4 timmar.</p> <p style="text-align: center;">Strax innan servering, krossa maräng och grovhacka pistagenötterna. Strö över moussetårtan innan ni tar ut den ur formen. Servera direkt.</p> <p style="text-align: center;"><strong>Lycka till! :)</strong></p>