Här kommer receptet på denna underbara chokladtryffeltårta med italiensk maräng. En tårta eller kaka som inte tar speciellt lång tid men som blir så vacker med den italienska marängen som jag bränt av lite. Min mamma tyckte detta var bland det godaste jag bakat, vilken komplimang! Italiensk maräng står sig dock inte så länge så planerar ni att göra den lite i förväg innan den ska serveras rekommenderar jag er att endast göra chokladbottnen och tryffeln först. Marängen är som godast när den är nygjord :) Chokladbotten: 3 ägg 150 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 3 dl strösocker 4,5 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 100 g smält mörk choklad av bra kvalitet Chokladtryffel: 1,5 dl vispgrädde 150 g mörk choklad (70%) 50 g mjölkchoklad Italiensk maräng: 4 äggvitor 2,25 dl socker 0,75 dl vatten Garnering: Färska bär Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Klä botten av en springform, 20 cm - jag använder DENNA, med bakplåtspapper. Smöra hela bottnen, häll ner smeten och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Tryffel: Hacka chokladen och koka upp grädden. När grädden börja småkoka, ta bort från plattan och rör ner den hackade chokladen till en jämn smet. Häll över chokladbottnen och låt stelna i kylen en stund. Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll ner en tunn stråla från sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen svalnat. När marängen sedan är kall. Lägg över ett lager på chokladkakan och bränn av topparna med en gasbrännare. Toppa tårtan med färska bär. Klart, lycka till! :)