Här kommer ett recept på en supergod citronmoussetårta! Den kan se lite krånglig och svår ut att göra men det är den egentligen inte. Det enda är att den är lite tidskrävande då den behöver stå och stelna i kylen i ganska många timmar vilket gör att den behöver förberedas någon dag innan servering. Väl värd väntan dock för den här sötsyrliga citronsmaken ihop med browniebotten är magiskt god! Perfekt Påsktårta! :) till ca 8 pers: 2 ägg 100 g smält smör 1 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 3 msk kakao 1,5 tsk vaniljsocker 2 krm salt 50 g smält mörk choklad av bra kvalitet Mousse: 4,5 gelatinblad Skal och saft från 1 citron 3 äggulor 2 dl florsocker 3 dl vispgrädde 2 dl naturell yoghurt 10% Gele: 2 gelatinblad 4 msk strösocker 8 msk vatten 8 msk citronsaft Några droppar gul karamellfärg Garnering: Chokladägg Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en bakplåtsklädd och smörad springform 20 cm (gärna med hög kant likt DENNA) i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Mousse: Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa äggulorna och florsocker pösigt och vispa grädden för sig. Värm det rivna citronskalet och saften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält tillsammans med citronblandningen på svag värme. Blanda försiktigt ner äggsmeten och grädden i citronbladningen och rör försiktigt om till en jämn smet. Häll till sist ner yoghurten. Häll ner smeten över chokladbottnen och låt stå i kyl i minimum 4 timmar. Gele: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Värm därefter alla ingredienser i en kastrull tills sockret har löst sig. Låt svalna något och häll sedan över tårtan och låt stå ytterligare i kylen i ett par timmar. Garnera sedan med lite chokladägg Lycka till! :)