Vad tänker ni om jag säger en lime och basilika mousse tårta på en vit choklad kladdkaksbotten? Kan tänka mig att många funderar över det här med basilika. Faktum är att det är riktigt gott i desserter och tillsammans med lime gifter det sig riktigt bra! Den här tårtan ser jag framför mig hur jag äter en varm kväll i sommar efter en god, grillad middag. En fantastiskt god tårta som fick toppbetyg här hemma :)) Kladdkaka: 100 g vit choklad 100 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl socker 2 ägg 1 msk vaniljsocker 1 nypa salt Mousse: 4,5 gelatinblad Skal och saft från 1 lime Ca 15 stora basilikablad (lite efter smak) 3 äggulor 2 dl florsocker 3 dl vispgrädde 2 dl naturell yoghurt 10% Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och smält därefter den vita chokladen i smöret på svag värme. Vispa socker och ägg för sig och blanda därefter ner resten av ingredienserna. Klä botten på en springform (20 eller 22 cm, gärna hög likt DENNA) med bakplåtspapper. Häll ned smeten och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna. Mousse: Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa äggulorna och florsocker pösigt och vispa grädden för sig. Mortla basilikabladen. Värm dem tillsammans med de rivna limeskalet och saften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält tillsammans med lime och basilikan i kastrullen. Varva med att vända ner grädden och lime/basilikablandningen i äggsmeten under omrörning. Häll till sist ner yoghurten. Häll ner smeten över chokladbottnen och låt stå i kyl i minimum 4 timmar.